Srpski atletičari Armin Sinančević i Asmir Kolašinac plasirali su se u finale u disciplini bacanje kugle na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Sinančević je prestupio u prve dve serije, a onda je u trećoj kuglu bacio 21,82 metra, što je njegov najbolji rezultat ove sezone. Norma je bila 21,15 metara.

– Došao sam na takmičenje jako spreman, nažalost prva dva hica su mi bili prestupi, ali treći sam uspeo da bacim fantastično i jako sam srećan zbog toga. Jedva čekam finale i borbu za medalju – rekao je Sinančević, preneo je Srpski atletski savez.

Kolašinac je u prvoj seriji kuglu bacio 19,99 metara. U drugoj seriji je prestupio, a u trećoj je ostvario rezultat od 19,74 metra.

Kolašinac se plasirao u finale, jer je bio 11. u kvalifikacijama. Finale u disciplini bacanje kugle je na programu večeras od 20.58 časova.

– Za mene je najteži korak napravljen, uvek su mi kvalifikacije dosta rizične. Uspeo sam da prođem dalje, a da se nisam previše namučio. Večeras dajemo sve od sebe i nadamo se nekom visokom plasmanu – rekao je Kolašinac.