Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš proglašen je za najboljeg igrača septembra u Mozzart Bet Superligi Srbije, saopštio je beogradski klub.

Napadaču crno-belih će uoči današnje utakmice 13. kola Super lige Srbije sa Vojvodinom, biti uručen ček u iznosu od 100.000 dinara.

Meč se igra na stadionu u Humskoj od 19.00. Gomeš će po 50.000 dinara podeliti u humanitarne svrhe. Doniraće novac Anastasiji Zafirović preko fondacije „Budi human“ i porodici Dimitrijević putem fondacije „28. jun“.

– Ponosan sam i srećan što sam proglašen za igrača meseca SuprLige Srbije. Želim da zahvalim, pre svega, svojom saigračima koji su mi pomogli da ovo ostvarim. Ali ne samo ovo, već i mnoge rekorde koje sam dostigao i oborio igrajući za Partizan. Oni zaista imaju za mene posebno značenje, ali još uvek želim. To je i je moj najveći san za koji se toliko borimo na terenu – da budemo prvi u šampionatu! To bi bio uspeh najveći i značajniji od svih mojih rekorda – rekao je 30-godišnji fudbaler.

Gomeš je nedavno proglašen i za najboljeg igrača 10. kola Super lige Srbije. Ček u iznosu od 50.000 dinara donirao je za pomoć nekadašnjem golmanu Partizana Radovanu Radakoviću, koji je pre nekoliko dana preminuo.

– Drago mi je što mogu da pomognem i na ovaj način. Da sredstva koja dobijem kroz vrednosni vaučer prosledim onima kojima je pomoć potrebna. Nekada o tome treba govoriti javno, a mnogo puta moji saigrači i ja, kao i moja porodica, pomažemo drugima, ali o tome ne govorimo. Pozivam i druge da to učine. Jedna sms poruka umesto šolje kafe ili čaše soka nekome mnogo znači – dodao je on.

Fudbaler Partizana rekao je da je jedna od težih utakmica u dresu beogradskog kluba bila na gostovanju protiv Novog Pazara (0:1).

– Takođe bih kao jednu od dobrih izdvojio onu protiv Nice (1:1) gde nismo pobedili, ali smo pokazali kvalitet više i time dokazali da smo kadri za dobre stvari – istakao je on.

Gomeš je dodao da su mu najveća motivacija članovi porodice.

– Iz porodice crpim snagu kada stvari i ne idu onako kako želimo. Sa njima delim i najlepše trenutne slavlja, tako da je porodica baza i radost. Sve radim zbog njih – zaključio je Gomeš.