Bivši igrač Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Kiril Dojčinovski, preminuo je u svojoj 78. godini. Bio je jedan od najvećih makedonskih fudbalera u istoriji te zemlje.

Informaciju o njegovoj smrti objavio je Fudbalski savez Makedonije. Oni su istali da je preminuo jedan od najboljih igrača u istoriji njihovog fudbala.

– Makedonski, ali i svetski fudbal ostali su bez legendarnog imena koje će u igračkoj i trenerskoj karijeri ostati upamćeno kao jedno od najboljih na ovim prostorima. Dojčinovski će zauvek ostati upamćen u istoriji makedonskog sporta kao prvi Makedonac koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Učestvovao je na Svetskom prvenstvu 1974. u Zapadnoj Nemačkoj, tada kao fudbaler beogradske Crvene zvezde – saopštili su.

Kiril Dojčinovski je karijeru počeo u Vardaru, zatim je od 1976. do 1974. igrao za Crvenu zvezdu, za koju je sakupio 190 nastupa. Igrao je i za francusku Troju i Pariz. Kao trener radio je u Salvadoru, a vodio je Vardar, Pelister, VN Makedonije, Bregalnicu (Ž), Bregalnicu (D) i nekoliko timova iz Salvadora