Fudbaler japanskog Kobea i nekadašnji vezista Barselone Andres Inijesta izjavio je u razgovoru za argentinsku televiziju TyC sports da Lionel Mesi još može da se vrati u Barselonu.

Inijesta i Mesi igrali su 14 godina zajedno u katalonskom klubu. Španac je 2018. otišao u Japan, a Argentinac 2021. u Pari Sen Žermen.

– Nekadašnji Mesi i današnji Mesi drugačiji je od svih. On je broj jedan. Kroz karijeru je samo rastao, poboljšavao se i činio saigrače boljima. Ekipa sa Mesijem ima vrlo važan cilj – da ostvaruje pobede i osvaja titule. Nisam nikog video da radi stvari koje on radi. Povratak u Barselonu nikad nije lagan, ali Leo može da se vrati, još postoji mogućnost za to – izjavio je Inijesta.

Iskusni vezista, strelac gola u finalu Svetskog prvenstva 2010. kojim je Španija pobedila Holandiju (1:0) i postala šampion planete, veruje da Lionel može da osvoji predstojeći Mundijal u Kataru sa Argentinom.

– Argentina je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Imaju sjajan tim, sa iskustvom, ali i mlade igrače. Trenutno su odlični. Ako je Mesi tu, naravno da je jedan od favorita. Ostali kandidati su Brazil, Španija i Francuska. Ako Mesi osvoji Svetsko prvenstvo, biću srećan kao njegov bivši saigrač – poručio je Inijesta.

Mundijal u Kataru igraće se od 20. novembra do 18. decembra, a Argentina će se takmičiti u C grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.