Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar spoljnih poslova Republike Kube Bruno Eduardo Rodriges Parilja potpisali su danas Memorandum. Meomorandum jeo  razumevanju u oblasti sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ali i Nacionalnog instituta za sport, fizičko vaspitanje i rekreaciju Republike Kube.

Memorandum o razumevanju u oblasti sporta između Republike Srbije i Republike Kube podrazumeva razmenu znanja i iskustva u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu. Ali i portskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu, organizaciji sportskih manifestacija. Obuci sportskih stručnjaka, razvoju sporta dece i omladine. Bavljenju građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, kao i institucionalno jačanje saradnje u razvoju i unapređenju vrhunskog sporta. Sportske infrastrukture i sportskog turizma dve zemlje.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta u godini kada se obeležava 120. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja, dodatno će se unaprediti i učiniti još sadržajnijim prijateljski odnosi Srbije i Kube, i doprineti da se i kroz oblast sporta još više produbi istorijska bliskost naših naroda.