Košarkaši Srbije nisu uspeli da stignu do pobede u Sloveniji. Na meču je doduše viđeno dosta pozitivnih stvari. Zadovoljan urađenim je i Svetislav Pešić, koji je nakon meča analizirao situaciju. Pešić je posebno apostrofirao razliku u uigranosti obe ekipe.

– Ogromna su očekivanja od tih mečeva sa aspekta da bismo mi puno igrali. To je za nas kec na jednu veliku desetku. Baš nam trebaju te dve utakmice, siguran sam da dolaze u pravo vreme. To će biti sve dobre ekipe, Italija i Nemačka i nama treba malo uigravanja.

Pešić je rekao da dugo ova ekipa nije bila zajedno, ali da Srbi nisu kao Slovenci.

– Ova ekipa deluje ponekad kao da su svi iz iste ulice, da su došli zajedno na trening, na ručak, pa na utakmicu. A mi smo prvi put zajedno. Treba nam malo vremena, ali radili smo sjajno i iskoristićemo te dve utakmice da se pripremimo za Grčku i Tursku. Ja kažem koje su danas prednosti Slovenije. Mi znamo da nama treba puno vremena u svakom smislu. To pravljenje tog timskog duha je deo svakodnevnice u ekipi, ali najbitniji je teren i igrači su ovih 14 dana bilo veliko zalaganje igrača, dobro su trenirali. Stigao je malo i umor, ali to je i normalno. Raduje me što su svi zajedno što se druže zajedno i to bi svaki trener poželeo – ispričao je selektor reprezentacije Srbije.