Selektor Svetislav Pešić izdao je važno saopštenje.

Košarkaška reprezentacija Srbije drugog septembra startuje na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Holandije od 21.00. Meč se igra u Pragu, a pred početak ovog velikog takmičenja, obratiće se javnosti i Svetislav Pešić.

Selektor Srbije će osim govora o prvenstvu Evrope, verovatno saopšiti i kojih 12 igrača će definitivno povesti put Praga.

-Očekivanja od reprezentacije uvek su najviša. Ne bežimo od toga. Prvo da poželim zdravlje ekipi, nadamo se najboljem.

Zatim se obratio i Pešić.

-Da li da budem kratak kao Marko? Najbitnije je zdravlje. Naporna je sezona iza igrača, plus su tu i kvalifikacije za Mundobasket koje su igrale sve reprezentacije, to je ogroman napor. Vrlo je čudno da organizator nije povećao broj igrača. Traje 18 dana Evropsko prvenstvo, igra se u četiri države, finalni deo je u Berlinu.

– Sa naše strane mi se još uvek nalazimo u procesu unapređenja svega, igre, razumevanja. Sa jedne strane moramo da pobeđujemo, jer je cilj da odemo u Berlin, to je cilj i igrača i moj, ostale ciljeve ste sami postavili, mi ne moramo da ih postavljamo. Kroz prvu rundu da kažemo kvalifikacija u Pragu, unapredimo svoju igru, da svaki momenat koristimo da fizički ostanemo u dobrom stanju. To je prvi kratkoročni cilj. To je to, čekamo pitanja – poručio je Pešić.

Gudurić je potom prokomentarisao i grupu u kojoj je Srbija

-Više o tome reći će selektor. Treba da iskoristimo prvu fazu da gledamo sebe, svoju igru, da ostanemo zdravi. To je to, videćemo kasnije. Znam te igrače, ekipe, nezgodne su, više o tome reći će Pešić. Sigurno da svi verujemo i mislimo da jesmo favoriti u grupi, ali to je manje važno. Bitno je da to pokažemo na terenu. Ja sam zdravstveno dobro.

Potom se dotakao i Noleta koji je bio u Istanbulu.

Spisak će biti saopšten sutra posle treninga kaže Pešić

-Spisak ćemo objaviti u sredu posle treninga. Nemamo pritisak, svi su i dalje u treningu, svi su kandidati, sutra ćemo posle treninga znati. Svaki trening je važan. Može da bude i nezgodan iako je svaki važan. Sačekaćemo zadnji trening, pa ćemo odlučiti. Nedović i Bjelica su tu, rade, treniraju, videćemo šta će biti sa njima – rekao je Pešić.