Fudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Nejmar stigao je danas na suđenje u Barselonu. Suđenje se održava zbog optužbi za prevaru i korupciju prilikom prelaska iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

Špansko tužilaštvo zatražilo je dvogodišnju kaznu zatvora za Nejmara, kao i novčanu kaznu od 10 miliona evra zbog korupcije.

Pored Nejmara i njegovih roditelja, optuženi su i bivši predsednici Barselone Sandro Rosel i Ðozep Marija Bartomeu, kao i nekadašnji predsednik Santosa Odilio Rodriges Filjo, prenosi Mirorr. Špansko tužilaštvo traži pet godina zatvora za Rosela i Bartomeua, kao i novčanu kaznu od osam miliona evra za katalonski klub.

Ponovo uhapšen fudbaler Mančester junajteda

Brazilska investiciona kompanije DIS tvrdi da je 2013. imala 40 odsto prava na igrača. U DIS-u smatraju da su oštećeni u transferu Nejmara u Barselonu. Tvrdi da je brazilski fudbaler prodat ispod prave vrednosti. Ova kompanija traži pet godina zatvora za Nejmara, kao i novčanu kaznu od 150 miliona evra.

Barselona tvrdi da je za Nejmara izdvojila 57,1 milion evra (40 miliona za Nejmara i njegovu porodicu i 17,1 za Santos). Međutim, špansko tužilaštvo tvrdi da je ceo transfer koštao Barselonu najmanje 83 miliona evra.

Kompanija DIS navodi da su se Barselona, Nejmar i Santos udružili da prikriju pravi iznos transfera i da bi zbog toga trebalo da odgovaraju za korupciju.

Nejmar i njegovi advokati tvrde da brazilski fudbaler nije počinio nikakvu prevaru.

Britanski mediji navode da Nejmar mora danas da prisustvuje početku suđenja, a njegovo svedočenje se očekuje u petak. Suđenje brazilskom fudbaleru bi trebalo da traje do 31. oktobra.

Nejmar je od 2017. godine član Pari Sen Žermena.