Australijski teniser Nik Kirjos morao je proteklog dana u Vašingtonu da odigra dva meča i oba ih je dobio.

Kirjos se plasirao u četvrtfinale turnira u Vašingtonu, pošto je pobedio 17. tenisera sveta Amerikanca Rajlija Opelku posle dva seta, 7:6, 6:2. Kirjos, 63. teniser sveta, pobedio je posle sat i 17 minuta.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je Kirjos dobio sa 7:1. Australijanac je u četvrtom i osmom gemu oduzeo servis Opelki i plasirao se među osam najboljih. To je bio samo prekinut meč, a onda je pobedio i u narednom, piše MeridianBetSport.

U četvrtfinalu je bio bolji od Frensisa Tijafoa, posle dva i po sata, rezultatom 6(5):7, 7:6(12), 6:2. Nik se u taj-brejku drugog seta susretao sa čak pet meč lopti za rivala, ali ih je sve spasao i iskoristio treću set loptu.

Ako je u tom periodu bio na visini zadatka, onda se za taj-brejk prvog seta to sigurno ne može reći. Vodio je Kirjos 5:2, ali onda naprasno stao i dozvolio Tijafou da veže pet poena.

Odlučujući set je bio najmirniji. Njega je Nik krenuo startnim brejkom, da bi protivnika slomio u sedmom gemu, kada je još jednom oduzeo servis Tijafou.

Trebalo je Kirjos da nastupi i u dublu, ali je taj meč pomeren. On će se za plasman u finale boriti protiv Mikaela Imera, dok drugi polufinalni par čine Andrej Rubljov i Jošihito Nišioka.

U konkurenciji teniserki u polufinale se plasirala Ruskinja Darija Kasatkina, pobedom protiv Beloruskinje Arine Sabalenke 4:6, 7:5, 6:0.

Kasatkina će igrati protiv bolje iz duela Amerikanke Koko Gof i Špankinje Paole Badose.