Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović izjavio je danas da crveno-bele očekuje najteža i najlakša utakmica protiv ekipe Efesa u prvom kolu nove sezone Evrolige. Utakmica će biti odigrana sutra od 19.30 sati u Istanbulu. Ovo će biti 13. duel dva tima u Evroligi.

– Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, da nije bilo korone, verovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na već sjajan sastav dodali su igrače poput Akile Polonare, Vila Klajburna i Antu Žižića, pokriveni su na svim pozicijama. Na nama je da odigramo muški, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i da iskoristimo prilike koje nam se ukažu. Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u košarkaškim segmentima. Bio bih zadovoljan ako bih primetio napredak u odnosu na prethodni period. Idemo polako, popravljamo našu igru i hoćemo da budemo pravi kada bude najpotrebnije – rekao je Jovanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda će na sutrašnjem meču igrati bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića.

– Ali smo i za to spremali rešenje, iako nije lako kombinovati. Raspored nam ne ide baš na ruku, jer imamo pet gostovanja u prvih sedam kola Evrolige. Ne znamo kada će njih dvojica da se vrate, radili su deo treninga sa timom. Ne znam kada će moći da rade pod kontaktom – dodao je trener Crvene zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da će biti teško protiv Efesa.

– Želimo da damo sve od sebe, da odigramo našu najbolju utakmicu, i naravno pokušamo da dođemo do pobede. Igraju bez Šejna Larkina, ali nas čeka veoma zahtevan zadatak, tu je Vasa Micić. On se nalazi u grupi igrača kojeg ne može da sačuva jedan čovek. Za tako nešto je potreban angažman celog tima. Pritom, ne smemo da potcenimo niti jednog igrača Efesa već da igramo kako smo trenirali i planirali tokom sedmice za nama – rekao je Lazić.

Ekipa Crvene zvezde će se u Beograd vratiti u subotu prepodne, a odmah će početi pripreme za meč sa ekipom Budućnosti, koji je na programu u ponedeljak.