Bivši fudbalski reprezentativac Argentine Gonzalo Iguain (35) odigrao je sinoć poslednji meč u karijeri. Bio je to u poraz Inter Majamija od Njujork sitija 3:0, u plej-ofu američke fudbalske lige MLS.

Iguain je na kraju utakmice zaplakao, a kasnije je na konferenciji za medije rekao da je srećan, jer je i u poslednjem meču dao sve od sebe.

– Osećao sam da se završilo nešto što sam najviše voleo da radim. Moja karijera trajala je 17 i po godina, pola mog života. Slike iz čitave karijere su mi prolazile kroz glavu. Kako sam živeo, šta sam radio i iskusio. Odlazim veoma srećan jer sam davao sve od sebe do danas. To je najvažnija stvar – izjavio je Iguain, a preneo zvanični sajt MLS.

Argentinac je u karijeri nastupao za River plejt, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan, Čelsi i Inter iz Majamija. Od važnijih trofeja Iguain je sa Realom i Juventusom osvojio po tri šampionske titule, a jedini evropski trofej – Ligu Evrope osvojio je sa Čelsijem 2019. godine.

Sa reprezentacijom Argentine stigao je do finala Svetskog prvenstva 2014. godine, a 2015. i 2016. učestvovao je u dva poraza u finalima Kopa Amerika. Za nacionalni tim Gonzalo Iguain odigrao je 75 utakmica i postigao 31 gol.