Nikola Jokić dobio je ovog leta zvučnu rezervu. Stigao je Deandre Džordan (34).

Poznati veteran, bivši reprezentativac i učesnik Ol-stara, došao je u Nagetse da odmeni MVP-a dok odmara i da bude jedan od lidera „drugog tima“. Te svoje uloge je svestan od prvog dana u novom timu.

– Pa, trener mi je rekao da ću doći ovde i da ću počinjati utakmice ispred Nikole Jokića – našalio se Džordan na početku razgovora.

– Svi znaju da je Nikola ‘glava zmije’. Tako da će moja uloga očigledno biti da ulazim sa klupe, da pomažem našem ‘drugom timu’ tempom, blokovima, otvaranju dobrih pozicija naših momcima. Takođe, trudiću se i da ‘završim’ sve što mogu u kontrama, uz ofanzivne skokove, kontrolu skoka generalno. Uz to, cilj mi je da budem i defanzivno aktivan dok god sam na terenu – rekao je igrač.

Džordan je u ligi od 2008, kada su ga odabrali Klipersi, a poslednjih godina je promenio niz timova. Uprkos svemu, nije uspeo da osvoji NBA prsten. „Ne stavljam taj pritisak na sebe i ne zahtevam od sebe da dokazujem bilo šta. Znam kakav sam tip igrača, znam koliko poštujem sebe i koliko me moji ljudi poštuju. To je jedina stvar koja me i dalje ‘vozi’ u ovoj fazi karijere“.

Uz Džordana, Denver je ovog leta doveo i „svingmena“ Bruklina Brusa Brauna (25). Dvosmerne ugovore su potpisali i ruki sa Vilanove, plejmejker Kolin Gilespi (23) i australijski krilo Džek Vajt, koji jedo ove godine igrao u domovini, a prethodno je bio igrač univerziteta Djuk.