Slavni premijerligaški klub Čelsi iz Londona, na početku sezone ne blista na gostujućim terenima. U okviru petog kola Premier lige Engleske, Sautempton je priredio veliko iznenađenje, savladavši na svom terenu londonske plavce 2:1.

Tako je Sautempton uspeo da prekine crnu seriju u mečevima sa Čelsijem, te da im nanese prvi poraz nakon devet i po godina dugog posta. Ovo je bio drugi u nizu poraz na gostovanjima za četu Tomasa Tuhela. Nakon što su u prethodnom kolu ostali praznih šaka i na gostovanju u Lidsu.

Delovalo je na početku meča sa Sautemptonom, da stvari idu u pravom smeru za Tuhelov Čelsi, poveli su već u 23. minutu golom svog novog pojačanja Rahima Sterlinga. Međutim, crveno-beli nisu poklekli, te su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist do kraja prvog poluvremena. Golove za domaći tim su postigli talentovani Romeo Lavia u 28. minutu i Adam Armstrong u 45. minutu.

U drugom poluvremenu Čelsi je na sve načine pokušavao da izbegne novi gostujući poraz. Međutim, isuviše jalovi napadi nisu davali efekta, pa su u drugom poluvremenu uspeli da upute samo jedan udarac u okvir gola Sautemptona. Razultat je ostao nepromenjen. Usledio je novi poraz koji će Tomasu Tuhelu doneti glavobolje pred nastavak sezone.

Iako je na početku sezone važio za jednog od glavnih favorita za osvajanje Premier lige, Čelsi već posle 5 odigranih kola polako gubi korak za vodećim ekipama. Nakon petog kola imaju 7 bodova i nalaze se na sredini tabele. U sledećem kolu će na svom terenu dočekati ekipu Vest Hema.