Mountain Music Fest je proteklog vikenda održan na Divčibarama uprkos najavljenom lošem vremenu. Okupio je preko 3.000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.

Sevdah Baby live & Ivana Vladović, Different Kind of Jaž, Musical Doctors, Bege Fank & BKO i TBF otvorili su festival sjajnim nastupima prve večeri na glavnoj bini.

Iako su nastupi Vojka V i Sunshine-a otkazani, publika je drugog dana MMF-a uživala u muzici Cotton Pickers-a, Dece Loših Muzičara i Mutanta. Na Vinyl stejdžu u šumi tokom celog dana vrtele ploče Peppea, Dj Gocea i momaka iz White City Soul-a.

Festival su u nedelju zatvorili Bege Fank, Ljudski Maximum, Phat Phillie i Nezoob.

Kvalitetan i raznovrstan celodnevni program jedan je od razloga zbog kojih posetioci svih generacija dolaze. Zato se i svake naredne godine rado vraćaju na ovaj festival, tvrde organizatori.

Matija Tripković, direktor festivala i kaže da su avantura park, zip lajn, orijentiring, joga i panoramska vožnja žičarom bili samo neki od ovogodišnjih dodatnih programa.

– Mountain Music Fest, kao jedinstven koncept celodnevnog vikend-festivala u prirodi. I ove godine obezbedio je brojne sadržaje za sve uzraste, sa idejom da čitave porodice, prijatelji, ali i posetioci koji su došli sami, provedu prijatan vikend na svežem vazduhu. Samo da je daleko od gradske vrućine, uobičajenih festivalskih gužvi i prašine – rekla je Tripkovićeva.

Pored avanturističkih, sportskih i kreativnih sadržaja, festival od samog početka veliku pažnju posvećuje očuvanju životne sredine u kojoj se održava. Pored podizanja svesti o važnosti brige o okruženju kroz različite edukativne radionice, MMF je ove godine uveo limene čaše. U pitanju je jedinstvena festivalska ambalaža i u potpunosti je izbačena jednokratna plastika.