Vilou Smit izbacila je svoj peti studijski album „Coping Mechanism“. Album otpočinje prethodno izbačenim singlom „Maybe It’s My Fault“. Na albumu se nalazi 11 pesama pop-punk žanra.

Muzičarka je objavila izlazak albuma na svom Instagram profilu.

– Nijedna reč ne može da opiše zahvalnost i radost koju osećam u ovom trenutku – napisala je Vilou.

Lista novih pesama koje osvajaju svet!

„Coping Mechanism“ je njen drugi album zaredom gde pojačava ulogu gitare. Na prošlom su se pojavili Trevis Barker iz Blink-182 i Avril Lavinj. Sada je na ovom izdanju jedini feature Ives Tumor na numeri „Perfectly Not Close to Me“.

Zajedno su izašli i album, ali i muzički spot za pesmu „Ur a Stranger“. Spot je režirala Vilou, a osim nje se pojavljuje se i Paris Džekson.

Mnogi smatraju da je ovaj album jedno od najličnijih dela koje je Vilou dosad izbacila. U nedavnom intervjuu, ova pevačica je objasnila kako „Coping Mechanism“ nije namenjen da bude depresivan album, iako to mnogi misle.

Album prikazuje određene emocije koje su obično smatrane negativnim, pevačica se strogo protivi ovim stavovima. Ona ističe kako je svaka emocija vredna poštovanja.

– Mislim da je tuga izraz nas samih na tako lep način. Toliko je odgurujemo, a ja ne mislim da bi trebalo. Trebalo bi da poštujemo našu tugu i treba da poštujemo svoj bes i treba da poštujemo našu nelagodu, jer je i ona deo nas – ispričala je Vilou.