Veliki Get EXITed događaj koji je sinoć održan pred više od 20.000 ljudi u Gradskom parku u Strumici. Maratonski muzički program trajao je više od 10 sati, a nadmašio sva očekivanja brojne publike.

Fenomenalna atmosfera i energija, uz izvrsnu posećenost koja je prevazišla kapacitet prostora u kom je događaj održan. Ova je žurka parirala najvećim događajima u Makedoniji i nagovestila razmere novog Exitovog festivala. Njegovo pokretanje je planirano za sledeću godinu.

Svojim fantastičnim nastupima domaću, ali i publiku iz Bugarske, Grčke i Srbije, oduševila su vodeća imena svetske i regionalne muzičke scene. Nastupali su italijanska tehno zvezda Deborah De Luca, globalni hitmejker, producent i DJ Mahmut Orhan, neprikosnovena balkanska trap kraljica Senidah, jedan od najpoznatijih regionalnih DJ-eva Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh).

Senidah-exit-Get-EXITed-Strumici-2022
Foto: EXIT Photo tim

 

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom događaja u Strumici. Objasnio je da je Get EXITed uvod za festival koji će se održati 2023. godine.

– EXIT porodica festivala je trenutno jedna od najbrže rastućih festivalskih grupacija na svetu sa 12 festivala u sedam država. Sigurni smo da su svi preduslovi tu da i Makedonija dobije jedan veliki festival kakav zaslužuje. Iz već 20 godina iskustva rada sa Exitom, vidim da je ovde prisutna energija koja je potreba da se desi jedan takav festival – smatra Kovačević.

Veliku Get EXITed žurku posetio je i gradonačelnik Strumice Kosta Kostadinov. On je skrenuo pažnju na značaj ovog događaja u ovom trenutku.

– Strumica večeras slavi, uoči velikog 8. septembra, dešava nam se divan i spektakularan događaj o kojem smo do sada mogli samo da sanjamo. Večeras u Strumici dešava se Get EXITed. Ne treba trošiti reči da bi se shvatilo pravo značenje ovog muzičkog događaja – rekao je Kostadinov.

exit-Get-EXITed-Strumici-2022
Foto: EXIT Photo tim

 

Deo Get EXITed muzičkog spektakla bio je i svojevrsni vinsko-gastronomski program. Predstavljene su najbolje vinarije i lokalni proizvođači tradicionalnih specijaliteta makedonske kuhinje. Ceo projekat realizovan je uz podršku Vlade Severne Makedonije i opštine Strumica, kao nastavak sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji je održan pre nekoliko dana u Beogradu. Organizovano je u okviru projekta „Otvoreni Balkan“ koji pruža prostor za unapređenje turizma i kulturne saradnje susednih zemalja regiona.

Ova letnja žurka za pamćenje napravila je odličan uvod za pokretanje velikog Exitovog festivala u Makedoniji. Planiran je za sledeću godinu, te će postati nova važna turistička atrakcija Balkana.

Mahmut-Orhan-exit-Get-EXITed-Strumici-2022
Foto: EXIT Photo tim

 

EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope. Pored samog Exita, koji se više od 20 godina održava u Novom Sadu, ima 12 svojih festivala u sedam zemalja. Do sada je organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge.

Misija Exita je povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija. Tu spada i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma.