Sven Väth i Solomun, žive ikone i vođa globalnog pokreta elektronske muzike, stižu na dugo očekivani Apgrade 2022 održaće se 16. i 17. septembra u Beogradu. Miljenici domaće i regionalne scene – Tijana T, Marko Nastić, Felver i Runy – pridružuju se ovogodišnjem Apgrade lajnapu.

Zbog najavljene kiše i niskih temperatura tokom vikenda, umesto otvorenog prostora u Luci Beograd, publika će uživati u plesu u već dobro poznatom Hangaru, u Žorža Klemansoa 37. 

Sve kategorije ulaznica za obe večeri su dostupne putem onlajn servisa Cooltix.rs, Gigs Tix i Tickets.rs. Karte su dostupne i na njihovim blagajnama širom Srbije do petka u 20 časova. Samo nema VIP ulaznica za subotu i nastup Solomuna koje su rasprodate.

Zbog gužvi se preporučuje zamena dvodnevnih i VIP karata na obeleženim mestima na ulazu u Hangar u petak, 16. septembra.

Sven Väth, miljenik domaće publike i redovan Apgrade gost, pionir tehna sa karijerom dugom tri i po decenije, 16. septembra u Hangar donosi zvuk sa novog albuma, uz njegove klasike i jedinstveno DJ umeće. Ovo leto sa neverovatnim kalendarom nasupa i pedesetak destinacija privodi kraju eksluzivnim nastupom u srpskoj prestonici.
apgrade-sven-vath-zurka-2022
Foto: Benny Gashi

Solomun, prestižno i dobro poznato ime u svetu elektronske muzike, dolazi nam 17. septembra, pet godina nakon njegovog poslednjeg, maratonskog DJ seta na Apgrade vikendu u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

– Visina ovog događaja me poprilično motiviše da dam svoj maksimum. Lajnap je odličan i nadam se da ste svesni kakvo je pravo zezanje rezervisano za petak – poručuje Nastić.

sven-vath-apgrade-solomun-zurka-2022
Foto: Benny Gashi

Sa papa Svenom u Hangar stiže i jedan od njegovih najbližih saradnika. On je tajno oružje Cocoon etikete i vrhunski DJ Maurizio Schmitz. Naš istaknuti DJ i producent Marko Nastić, čiju dugu karijeru prati i međunarodni uspeh, 16. septembra pridružuje se Apgrade lajnapu. Veče će otvoriti jedan od najperspektivnijih DJ-eva na domaćoj sceni – Runy.

Zbog nastupa širom sveta, ovo će biti jedna od retkih prilika da publika u Beogradu 17. 9. čuje jedinstvenu selekciju Tijane T. U njenom setu dominira acid zvuk uz house, breakbeat i electro. Za Felvera, koji je tokom duge karijere oblikovao hrvatsku i regionalnu scenu kao izvođač, ali i organizator i idejni tvorac brojnih događaja i manifestacija, ovo će biti debi nastup na Apgrade događajima.