Deseti album Tejlor Svift objavljen je u petak. Zvanično je oborio rekord platforme Spotify za album s najviše strimova u jednom danu. Vest je osvanula na društvenim mrežama u petak poslepodne.

– I pre nego što je sat uopšte otkucao ponoć 22. oktobra, Tejlor Svift je oborila rekord za album s najviše strimova u jednom danu u istoriji Spotify-ja.

Pevačica je odreagovala na vest putem Tvitera.

– Kolika sam srećnica, da ste vi ovde napravili nešto tako neverovatno?! Kao ovo što se upravo dogodilo??!?! – napisala je Tejlor Svift.

Tokom nedelje, Svift je u saradnji sa platformom Spotify najavljivala tekstove s albuma na različitim plakatima širom sveta. To uključuje Njujork, Nešvil, Meksiko Siti i London.

Ovo je bilo posebnih 24 sata za Tejlor Svift, koja je objavila deluks „3 a.m.“ izdanje albuma sa sedam bonus pesama. Objavila je i spot za „Anti-Hero“ u petak ujutro.

Pre izlaska albuma, pevačica se takođe pojavila u „Thursday Night Football“ na platformi Amazon Prime Video, kako bi otkrila ostatak spotova sa albuma. Na njiam su učestvovali: sestre Haim, producent albuma Džek Antonof, Lora Dern, Pat Magra, Majk Birbilja, Džon Erli i Dita fon Tiz.

„Midnights“ je prikupio sjajne kritike, a Kris Vilman iz magazina Variety napisao je šta misli o albumu.

– S prvim taktom prve pesme, „Midnights“ nas vraća u oazu pop muzike prožete sintisajzerima i programiranim ritmovima, a ne akustičnim instrumentima i gitarom. Okrenula se onome što se u ovom trenutku smatra njenim najpoznatijim stilskim domom. Uglavnom elektronskim spojem zvukova koji, u svakom slučaju, za vreme trajanja ovog albuma, nadvladava trend ’90-ih, da se tako izrazim.