Poslednji vikend u julu u Barutani donosi nastupe dva velika muzičara. Ambasador elektronske muzike Nik Voren i tehno DJ-a i producent Kit Karnal iz Amsterdama nastupaju u Beogradu.

Tradicionalni nastup jednog od veterana elektronske scene, Nika Vorena, zakazan je za petak 29. jul. Ovom superstaru na bini će se pridružiti Marko Vuković i Bokee u specijalnom back2back DJ setu, kao i Migazz.

Nik Voren postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom. Bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima.

I dan danas Nik Voren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta. Implementira na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i gruva.

Iza sebe ima osam albuma. Bio je deo „Way Out West“ projekta. Remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rej, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike. Za bristolsku izdavačku kuću Hope Recordings pronalazi nove muzičke talente koje razvija i promoviše.

Кroz ekspanziju sopstvenog lejbla „The Soundgarden“, u globalno popularan brend, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, tehno i haue muzike.

Sledeće veče, subota 30. jul rezervisana je za gostovanje predstavnika holandske tehno scene Кita Karnala. Domaća podrška mu je Кolektiv Base, ekipa u sastavu Dino R, Fluid Zbodi, Paragon i Orbis Terrae.

Kit Karnal je jedan od ljudi koji definišu muzičke trendove i ukuse u današnjem svetu tehna, budući da je na elektronskoj sceni već 15 godina. Njegov stil tehna ima snažan naglasak na melodijama, gruvu i perkusivnim elementima.

Nedavno je Kit Karnal objavio EP „Ape Shit Crazy“ za Bpitch, legendarni lejbl Ellen Allien, sa kojeg se izdvojila istoimena noseća numera kao njegova najpopularnija traka. Naredno izdanje ugledaće svetlost dana u septembru, a biće objavljeno za njegovu izdavačku kuću SEC NDº.

Avgust u Barutani obeležiće TOZLA Showcase koji će ugostiti Marca Faraona i duo Neverdogs, set heroine berlinske tehno scene – Ellen Allien, povratak tehno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih live act izvođača Agents of Time.

Na zatvaranje devete sezone Barutane stiže progressive legenda i tvorac All Day I Dream koncepta – Lee Burridge.