Kristina Agilera je predstavila novi muzički spot za svoj klasični singl „Beautiful” zbog proslave 20-godišnjice svog drugog albuma „Stripped“.

Ažurirani vizuelni prikaz šalje moćnu poruku pesme pravo u 2022. godino. Prikazuje decu i tinejdžere koji se bore sa naletom negativnih poruka na društvenim medijima, telesnom dismorfijom, plastičnom hirurgijom, depresijom i samoubilačkim idejama.

Lana Del Rej očajna: Ukradene su joj nova knjiga i neobjavljene pesme

– Svaki dan je tako divan/ Onda odjednom, teško je disati/ S vremena na vreme, postanem nesigurna/. Od svog bola, tako me je sramota/ Lepa sam, šta god pričaju/. Reči me ne mogu spustiti dole/ Lepa sam na svaki način/. Da, reči me ne mogu srušiti/ O ne, pa nemoj da me spustiš danas – peva Agilera.

U tom trenutku tim mladih plesačica zuri u svetla svog prstena dok se šminkaju, a drugi tinejdžeri su prikovani za svoje telefone. Iako se ne pojavljuje u novom video snimku, pevačica je podelila svoja razmišljanja o uticaju pesme na Tviteru.

– Originalni „Beautiful“ video je imao za cilj da probudi svest i osećaj saosećanja pred kritikom. Još uvek nosi važnu poruku da se setimo naših osnovnih vrednosti izvan onoga što nam se daje. Da pronađemo osećaj ravnoteže i prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo – rekla je Agilera.

Prvobitno objavljena kao radio nastavak glavnog singla „Dirty“ u novembru 2022., balada je dostigla vrhunac na 2. mestu na Billboard Hot 100. Postala je Agilerin šesti hit u karijeri koji se nalazio na prva tri mesta na top-listi svih žanrova.

Pogledajte verziju „Beautiful“ iz 2022. godine.