Superzvezda Kajli Minog potpisala je ugovor sa gigantom „BMG“ kako bi objavila albume na vrhu liste „Golden“ i „Disco. Predsednik izdavačke kuće Alister Norberi otkrio je da će produkcija njenog 16. studijskog albuma početi sledeće godine.

– Dakle, sledeće godine ćemo započeti naš treći album sa Kajli. Očekivali smo samo da napravimo jedan. Dakle, lista se povećava do veličine u kojoj je skoro samoodrživa. Već znamo naša prva K1 i K2 izdanja za sledeću godinu – rekao je on.

Minog je 2020. godine postala prva žena na vrhu top-lista u pet različitih decenija izdavanjem „Disco“. Započela je svoju pop karijeru pod vođstvom legendi industrije „Stock Aitken Vaterman-a“ 1987. godine. Zatim je ugovor potpisala za „Deconstruction Records“ 1993. i na kraju preselila se u „Parlophone“. To se dogodilo neposredno pred početak milenijuma gde je postigla ogroman uspeh sa svetskim hitovima „Spinning Around“ i „Can’t Get You Out of My Head“.

Pogledajte i kako najveći hit Kajli Minog umalo nije snimila!

Međutim, Alister je nastavio da objašnjava da je Kajli dovedena u BMG nakon što je njen kolega Rik Estli sklopio ugovor sa izdavačkom kućom. Drugi muzičari poput bivše zvezde One Directiona Luisa Tomlinsona i pevačice pesme „Anywhere“ Rite Ora odlučili su da prate uzor.

–  Što se tiče izdavača, veoma uživamo u ovoj jedinstvenoj poziciji da budemo sopstveni entitet sa sopstvenom svrhom. To sjajno funkcioniše kada razgovarate sa našom osnovnom zajednicom umetnika. Vide nas kao dom za umetnike koji žele da budu poštovani. Oni žele i kreativnu kontrolu i potpunu transparentnost u marketinškim budžetima – rekao je Alister.

– Zbog njih BMG postoji. Uspeh Rika Estlija doveo je do uspeha Kajli, a uspeh Kajli nam je doneo Luisa Tomlinsona. On nam je zauzvrat privukao interesovanje Rite Ore. Naš akcionar nam je poklonio pravo da se sklapaju poslovi koji su veoma povoljni za umetničku zajednicu.