Get EXITed Unity stiže u Festivalnu Dvoranu u Ljubljani 28. i 29. oktobra. Ovaj festival predvode jedan od najuspešnijih britanskih DJ-eva Hot Since 82 i internacionalno prihvaćeno holandsko tehno ime Joris Voorn.

Nastupaju rame uz rame sa fenomenalnim izvođačima, među kojima su slovenački Aney F., sjajna AmyElle, Tim Urbanya, Alessio i Alex Cvetkov.

Britanski Hot Since 82 stvara i pušta muziku 10 godina. Početak njegove karijere obeležilo je debitantsko izdanje „Let It Ride“ za Noir Music. Nakon toga usledili su nastupi na najvećim svetskim elektronskim binama i period koji je MixMag nazvao „meteorskim uspehom”. Danas kritičari njegovu muziku opisuju kao „najsofisticiraniju u Velikoj Britaniji“.

Dobitnik je prestižne DJ nagrade u kategoriji Najbolji tech house DJ i višestruko nominovan za različita priznanja u sferi elektronske muzike. Našao se u top 10 najtraženijih producenata svih vremena na Beatport-u remiksom pesme Green Velveta „Bigger Than Prince“.

Mnogi smatraju da je Amsterdam globalna prestonica tehna. Malo umetnika oličava tu ideju više od Jorisa Voorna, producenta i DJ-a. On dve decenije unazad stoji u epicentru holandske elektronske muzičke scene. Već njegova prva izdanja, poput čuvene trake „Incident“ sa EP-ja „Lost Memories Part 2“ iz 2004, brzo su se integrisala u setove najvećih imena elektronske scene. Joris Voorn danas iza sebe ima četiri veoma cenjena samostalna albuma.

Joris-Voorn-GetEXITed-UNITY-2022
Foto: EXIT Photo tim

Aney F. jedan je od najtraženijih slovenačkih producenata i DJ-eva, sa više od 15 godina dugim stažom. Njegov lejbl „Innocent Music“ broji više od pola miliona pregleda na YouTube-u. Iza sebe ima izdanja za prestižne etikete, a njegov talenat prepoznala su najveća imena u industriji. Među njima su Richie Hawtin, Jamie Jones, Erick Morillo, Marco Carola i mnogi drugi.

Pre tri godine je AmyElle privukla pažnju brojnih poznatih selektora. Njena debitantska izdanja našla su mesto i na naslovnici UK House Music plejliste na Spotify-ju i dostigla milione strimova. Već njeni prvi nastupi doveli su do toga da u kultnim londonskim prostorima. Postala je i prva DJ-ica serijala DJ Mix na platformi Spotify.

AmyElle-GetEXITed-UNITY-hot-since-82-2022
Foto: EXIT Photo tim
Ekskluzivnu dvodnevnu žurku u ljubljanskoj Festivalnoj dvorani upotpuniće i snage lokalne elektronske muzičke scene. To su multitalentovani producent, DJ i host na slovenačkom radiju Val 202 Tim Urbanya i perspektivna imena Alessio i Alex Cvetkov.
ANEY-F-GetEXITed-UNITY-hot-since-82-2022
Foto: EXIT Photo tim

Događaj će biti realizovan u saradnji sa slovenačkom agencijom Supra Travel, koja je već dve decenije uz EXIT festival-

– Get EXITed Unity je prvi Exitov festivalski događaj u Sloveniji nakon više od 15 godina. Smestili smo ga u istorijski bogatu Festivalnu dvoranu, koju ćemo na dva dana pretvoriti u najbolji klub u Sloveniji – naveo je direktor Supra Travela Pavle Kostadinović.

GetEXITed-UNITY-lineup-hot-since-82-2022
Foto: EXIT Photo tim

– Hot Since i Joris Voorn odsvirali su neke od nezaboravnih setova na Exitovoj Dance Areni i na našim drugim festivalima i eventima. To ih čini odličnim odabirom da predvode ljubljansku Get EXITed žurku – rekao je član Upravnog odbora EXIT Fondacije Sanjin Đukić.

Jednodnevne ulaznice za Get EXITed Unity biće u prodaji od utorka, 13. septembra u 12 sati na sajtu Entrio.si. Najbrži će imati mogućnost da svoje ulaznice nabave po promotivnoj ceni od 20 evra u ograničenom kontigentu, nakon čega će cena biti viša. VIP ulaznice i Hospitality paketi biće u prodaji od 20. septembra.