No Sleep vikend je upravo udvostručio svoj program, a tek stižu desetine izvođača za besani vikend 11. i 12. novembra. Tada će Beograd ugostiti najveći festival elektronske muzike u Jugoistočnoj Evropi.

Na ovu međunarodnu smotru dolaze najtraženije tehno zvezde nove generacije i rekorderi po rasprodatim nastupima. To su Amelie Lens i Reinier Zonneveld, dok će španska psy-trance-techno furija Indira Paganotto i australijski šoumen Partiboi69 imati svoj debi u Beogradu.

U prestonicu dolaze i nova holandska zvezda Kiki Solvej, madridski majstor Regal i novi underground kralj Pariza Koboyo. Među njima se našla i planetarno voljena švedska aktivistkinja i DJ sa istančanim zvukom Ida Engberg. Njoj će se u klubu Drugstore pridružiti i nova italijanska zvezda u usponu Matisa, kao i nemački DJ i ambasador Exita Human Rias.

U beogradskim Silosima, koji će ove godine biti povezani pešačkim putem sa Hangarom, dolaze ukrajinska minimal heroina Olga Korol, art direktor milanskog kluba Tunnel DJ Bugsy, strazburški DJ Pascal Walter, Šveđanka Maria Nordgren i Ukrajinka Masha.

Ida-Engberg-no-sleep-vikend-2022
Foto: Exit

Regionalnu i domaću scenu predstavljaće balkanski DJ bard Dejan Milićević, splitski DJ Jock, sarajevski Edib B, Mostarac Andrej Jelić, Novosađanka Katalina, te dobro znana beogradska imena Antrax i Doo.

Nezaobilazan deo No Sleep festivala tradicionalno su afteri u kultnom beogradskom klubu Drugstore. Zvezda prvog No Sleep jutra je Ida Engberg. Ona je švedska techno i deep house producentkinja i DJ-ica sa više od dve decenije staža na elektronskoj muzičkoj sceni. Ogromnu podršku i internacionalnu karijeru zavredila je kultnom trakom „Disco Volante“ i remiksom numere „Sisters of Night“ grupe Depeche Mode.

Amelie Lens i Indira Paganotto dolaze na No Sleep!

Od 2011. objavljuje izdanja za Drumcode, na kojem su i „Blue Yonder“, „Junoverse“ i „Unanswered Question“ u saradnji sa Adamom Beyerom. Prvo jutro u klubu Drugstore otpočeće beogradski DJ Antrax. On je poznat po svojim maratonskim minimal, house i techno afterparty setovima. Dan će zatvoriti nemačko-iranski DJ Human Rias, rezident i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA (Mixed Munich Arts).

Drugi dan festivala u klubu Drugstore obeležiće WB Community žurka, čiji će domaćin biti DJ King of the Clouds. Nedeljni after započeće Andrej Jelić, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene. O je poznat po višečasovnim afterima, ali i Roof Aw projektu, u okviru kojeg je organizovao žurke na unikatnim lokacijama.

Partiboi69-no-sleep-vikend-2022
Foto: Exit

Centralni deo aftera pripada Matisi, koja dolazi iz Firence, italijanskog grada umetnosti, odakle donosi podjednaku inspiraciju i muzikom i modom. Debitovala je EP-jem „Organza/Honey Comb“ i tako svetu predstavila svoj muzički stil koji uključuje house, disco i electro.

Maratonski No Sleep vikend će zatvoriti regionalnoj i domaćoj publici omiljeni Dejan Milićević. On je zaslužan za formiranje domaće elektronske scene. Više od dve decenije kasnije, njegova ljubav prema probranom tehno i house zvuku nije ništa manja. Od brojnih izdanja, preko svoje izdavačke kuće Tit0 – Tit Zero Records, pa do nastupa na velikim evropskih festivalima, Dejan Milićević svoje iskustvo donosi na poslednje sate ovogodišnjeg izdanja festivala.

U prodaji su regularne festivalske ulaznice po ceni od 2.290, uz popust od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po ceni od 3.990. Regularne pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po poklon ceni od 1.590 dinara, sa uštedom od 40 odsto. Cena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznosi 2.790 dinara. Aktuelne cene ulaznica važiće najkasnije do petka, 28. oktobra, ili ranije, ukoliko se rasproda ograničeni kontigent.

Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mestima.