Petrovaradinskom tvrđavom, na Exit festivalu, će od 7. do 10. jula odjekivati najbrutalnije rime. Stiže nikad jača Gang postava. Hip hop i trap strana Exita će predstaviti preko 60 MC-jeva internacionalne i regionalne scene, na Main, Visa Fusion i Gang Beats stejdžu.

Glavnom binom Exita dominiraće Iggy Azalea, Masked Wolf, Senidah i „Back To The Future“ showcase. U svetskoj premijeri ovog koncepta mikrofone će prvi put ukrstiti predstavnici stare i nove hip hop škole. U pitanju su Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha, te Stole vs 30zona.

Visa Fusion i Gang Beats, osim što će doneti još solo nastupa izvođača iz showcase-a, na lineup dodaju najaktuelniji presek regionalnih imena, koja predvode Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano, Bore Balboa, Klinac, Grše, Sajsi MC i Ognjen. Zajedno sa festivalskim hedlajnerima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, James Arthur, Afrojack, Boris Brejcha, ARTBAT, ZHU, Sepultura, Alok i mnogi drugi, ova glasna Gang postava daće svoj pečat jednom od najjačih programa u istoriji EXIT festivala!

EXIT Gang 2k22

„Back To The Future“ novi je i ekskluzivan showcase koncept EXIT festivala. Na jednom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače u rasponu od brutalnog izvornog do najaktuelnijeg repa. Prvi put ikada, legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih komšijskih država će u 120 minuta demonstirati impresivne liričke veštine. Mikrofone će ukrstiti: iz Srbije Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, iz Bosne i Hercegovine Frenkie, Kontra i Indigo vs Muha, a iz Hrvatske Stole vs 30zona!

Iggy Azalea osvojiće Glavnu binu festivala onako kako je osvojila i hip hop svet – kao potpuna pobednica. Australijska reperka tokom svoje karijere bila je usamljena šesnaestogodišnjakinja usred Majamija jednako koliko i fensi. U obe uloge napravila je neizbrisiv trag u pop kulturi, uprkos linču medija i kolega iz industrije. Na najnovijem albumu „End of an Era” odrepovala je svoje dvadesete preko elektronskih traka koje je slušala. Na njenom nastupu odjeknuće i duh muzičkih legendi sa kojima je sarađivala. U pitanju su Britney Spears, Ariana Grande, Rita Ora, Charlie XCX i Jennifer Lopez.

exit-festival-2022
Foto: Exit
Masked Wolf zapaliće Glavnu binu Exita baš kao što je zapalio sve top liste u celom svetu.
exit-festival-2022
Foto: Exit

Singl „Astronaut in the Ocean“ transformisao je Harry Michaela u svetski popularnog repera. Njegov rad se sada prepoznaje na prvi takt. Ova pesma živela je dva života, jedan na chartovima, a drugi na TikTok-u, gde je postala viralna. Ponovnim objavljivanjem napravila je sjajnu uvertiru za album „Astronomical“, koji je izašao krajem prošle godine.

Senidah odsečno maršira i dominira regionalnom trep scenom poslednjih pet godina. Njen glas je specifičan i sirov, a muzika jednako snažna i nežna. Na sceni zrači neverovatnom energijom i bez straha pliva u kontrastima od najjače Balkanke do ranjive Slađane. Saradnje sa poznatim imenima u industriji izdvojile su je kao kameleona spremnog da publici svaki put da sve. Najnovijii singl „Behute“ još jedan je dokaz njenog diverziteta. Tih 25 miliona pregleda na YouTube-u jedinstveno su ljubavno pismo njene publike.

exit-festival-2022
Foto: Exit

Visa Fusion bina

Visa Fusion binu razdrmaće Bassivity ekipa u Showcase nastupu. Zoi, Brzo Trči Ljanmi, Teya Dora, Rouzi, X, Fox, WajWai, MihaMih & Diinzo i DJ Baliko Felix smenjivaće se kako bi publici doneli jedinstvenu mešavinu popa i trepa. Program Visa Fusion bine upotpuniće i veterani domaće i regionalne scene Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Frenki, Kontra i Indigo, Smoke Mardeljano x DJ Mrki i Stole x Phat Phillie.

Na najmlađoj bini festivala Gang Beats smenjivaće se generacije i bitovi repa, trepa i popa. Tu će biti Sajsi MC, 30zona, Boru Balboa, Buntai, Crni Cerak & Lacku, Gršeta, Kliku, Klinca, Muhu i Ognjena. Ovoj jakoj ekipi pridružiće se i AV47 x Greev, Ba$ha x DVN, Bulch, DAVID IV x UROŠ, DJARE, FTP, GERUM x DIZZY, JOVICA DOBRICA x SKELE, Kene Beri x Spejs Noksi, La Crl x Louis, Micka Lifa, MihaMih x Diinzo, Rajm, Ri, Riga Dri, Rosh, Rođeni, Stoposto & Black Beriz, Tam x Nihil, Viking Krew, Yungkulovski x RIE x KZA x Faberge, ZeeBomb & Matej Foltz, Cookie, Fich, Keyri, Kultura, Milicija, Pirinač, Purpose, Rasheed, Thicc Boi, Traples i Xorade.

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.