Crvena zvezda i Partizan ostvarili su pobede u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencija protiv Ferencvaroša i Kelna. Oba naša predstavnika došla su do prvih trijumfa ove jeseni, a upravo je to što je trebalo našoj zemlji.

Baš zbog dobrih rezultata „večitih“ prethodnih godina Superliga je dobila direktnog učesnika u Ligi šampiona naredne sezone. To mesto treba i zadržati i nije uopšte jednostavno to izvesti.

Međutim, dva trijumfa ovog četvrtka dodatno su učvstrila Srbiju na 11. mesto UEFA liste. Ponovo su se udaljili od najbližeg pratioca Norveške. U tome je pomogao i Arsenal koji je savladao Bode Glimt, mada je Molde pobedio Šamrok.

Druga dobra stvar jeste što su Švajcarci poklekli, pa su Bazel i Cirih doživeli poraze, kao i Ukrajinci (Šahtjor i Dinamo Kijev). Međutim, Dnjipro je nekako izvukao bod protiv Vaduca.

Pored njih jedini koji još uvek ima minimalne šanse da pripreti Srbiji jeste Češka koja ima čak tri predstavnika, što znači i najteži posao. Plzen je vezao treći poraz u najjačoj grupi u Ligi šampiona (Inter, Barselona, Bajern), Slavija Prag je šokantno poražena na svom terenu od Kluža, dok je Partizanov rival Slovacko izgubio od Nice.

Ako Zvezda i Partizan, ali i ostali ovako nastave, neće biti zime…