Večiti derbi još jedan u nizu. Večeras će se na stadionu Partizana odigrati duel dva najtrofejnija srpska kluba, 168. put u istoriji. Poslednje avgustovske večeri fudbalski sladokusci sa ovih prostora imaće priliku da isprate još jedan duel dva najveća srpska rivala. Ulog u ovom Večitom derbiju, kao i u svakom do sada odigranom je ogroman. A ovoga puta će nam možda dati krucijalan odgovor na pitanja: Da li će Crvena zvezda već na kraju avgusta uspeti da overi titulu šampiona Srbije? Odnosno, da li će Partizan eventualnom pobedom, uspeti da se vrati na pobednički kolosek i ponovo uđe u trku za titulu?

Imajući u vidu činjenicu da će ovogodišnji šampion Super lige Srbije izboriti direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dodatno podgreva atmosferu pred večerašnji duel. 

Trenutna situacija u taborima

Ekipa novoangažovanog trenera Gordana Petrića, koja će u večerašnjem derbiju biti domaćin, neće po dobru pamtiti početak sezone. Nizali su se loši rezultati, kako u domaćoj ligi, tako i na evropskoj sceni. A niz loših rezultata uticao je i na samu atmosferu u klubu, te doveo do nesuglasica i raskola i van fudbalskog terena. Posledica svih tih dešavanja je otpuštanje trenera Ilije Stolice i ostavka direktora kluba Ivice Ilijeva.

Ni u taboru Partizanovog najvećeg rivala Crvene zvezde u poslednje vreme nije baš sjajna situacija. Crveno-beli nisu iskoristili priliku da pred prepunim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ overe plasman u Ligu šampiona. Bolji od njih u dvomeču plej-ofa kvalifikacija za LŠ je bio Makabi iz Haife. To je donekle poremetilo fantastičnu atmosferu sa početka sezone. Dugogodišnji trener i legenda kluba iz „Ljutice Bogdana“ Dejan Stanković je napustio kormilo. Tako da će večerašnji duel obeležiti i dva debitanta na klupama najljućih rivala, Gordan Petrić i Miloš Milojević.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da 168. večiti derbi dolazi u ne baš idealnom trenutku za rivale sa dve strane Topčiderskog brda. Međutim, nema sumnje da će i jedni i drugi, na teren izaći sa samo jednim ciljem, da odnesu čitav plen i pobedom obraduju svoje navijače.

Očekivani sastavi za večerašnji Večiti derbi:

Partizan (4-2-3-1): Popović, Živković, Marković, Vujačić, Urošević, Traore, Belić, Dijabate, Menig, Natho, Rikardo

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Sanogo, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai, Pešić