Fudbaler Mančester junajteda i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo bi ipak mogao da nastavi karijeru u Bajernu.

Jedan od čelnika Bajerna Oliver Kan odbacio je juče mogućnost da Ronaldo dođe u redove šampiona Nemačke. Kaže da se ne uklapa u filozofiju kluba iz Minhena.

Međutim, nemački mediji tvrde da je rukovodstvo Bajerna u međuvremenu promenilo mišljenje.

„Čelnici Bajerna intenzivno raspravljaju o Ronaldu. Glavna tema je povraćaj novca, koji bi bio uložen u portugalskog fudbalera. Tu je bila i zarada na eventualnom dolasku Ronalda u Bajern. Rukovodstvo Bajerna raspravlja o tome koliko bi transfer Ronalda doneo klubu u pogledu vidljivosti na društvenim mrežama. Takođe i koliko bi se dresova sa prezimenom portugalskog fudbalera prodalo u Nemačkoj i širom sveta“, navodi „Bild“.

Ronaldo se pre nekoliko dana vratio u Mančester. Fudbaler je iz porodičnih razloga propustio predsezonske pripreme kluba po Aziji i Australiji.

„Dejli mejl“ je preneo danas da je portugalski fudbaler odlučan u želji da ode iz Mančester junajteda, a to je sinoć još jednom saopštio menadžeru „crvenih đavola“ Eriku ten Hagu.

Portugalac se ne miri sa činjenicom da će ako ostane u Mančester junajtedu prvi put u karijeri preskočiti sezonu u Ligi šampiona, ali rukovodstvo „crvenih đavola“ pokušava da ga ubede da ostane u klubu sa „Old traforda“.

On ima ugovor sa Mančester junajtedom do juna naredne godine, a menadžer slavnog fudbalera Žorž Mendeš već nedeljama pokušava da mu pronađe novi klub.