Seniorska reprezentacija Srbije polako započinje svoje pripreme za novi ciklus Evropskog prvenstva. Prva stanica priprema naših Orlova je tryout koji će biti održan u nedelju 21. avgusta.

Ovaj tryout se razlikuje od prethodnih. Klubovi neće slati spiskove svojih igrača za koje bi oni hteli da učestvuju.

Kao što smo bili napisali u intervjuu sa novim selektorom i glavnim trenerom Bretom Morganom, kao i sa novim direktorom reprezentacije Vukašinom Simonovićem, ove godine je uspostavljanje departmenta za analizu igrača i za analizu video materijala. Selektor je zajedno sa svojim stručnim štabom aktivno pratio rad i napredak igrača tokom cele sezone i nakon završetka iste napravio je dva spiska. Prvi spisak se sastoji od imena igrača koji će biti pozvani direktno na prvi kamp reprezentacije. Taj kamp će biti održan od 26. do 28. avgusta. Na drugom spisku se nalaze imena igrača koji će biti pozvani da prisustvuju tryout-u. U narednih desetak dana uslediće zvanje igrača koji se nalaze na tim spiskovima.

Ovaj tryout će takođe biti otvoren za sve one koji smatraju da mogu da doprinesu napretku reprezentacije Srbije. Iako je selektor Morgan izuzetno temeljan u praćenju i analizi igrača, verujemo da ima igrača do čijih filmova nije uspeo da dođe, kao i da uživo na utakmicama se nisu istakli dovoljno. Pozivamo sve igrče koji nisu dobili poziv, bilo da igraju u Srbiji ili u inostranstvu, da dođu i prisustvuju tryout-u.

Po završetku ovog tryouta Morgan će rešiti poslednju dilemu oko sastava igrača za prvi kamp reprezentacije.

Svoje prijave možete poslati na email adresa: [email protected].

tryout-americki-fudbal-2022
Reprezentacija Srbije

 

Na tryout od opreme je potrebno da svaki igrač ponese kopačke, kacigu i ped.

Posle intenzivnih priprema reprezentacija Srbije će krenuti put Švedske. Tu će 08/09. oktobra u Štokholmu odigrati prvi meč u novom ciklus Evropskog prvenstva, a potom kod kuće u Kragujevcu 23. oktobra odigrati drugu utakmicu protiv Švajcarske.

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) u nastavku saradnje sa američkom organizacijom ALL22 Global Scouting Network na isti dan kada i tryout reprezentacije organizovaće testiranje za igrače iz Srbije i šireg regiona. Iako će ova dva događaja biti organizovana isti dan i na istom mestu, ona ipak neće biti u održana u isto vreme.

Igrači svih uzrasta, počev od 14 godina, dobiće ponovo priliku da budu snimljeni, izmereni i ispraćeni od strane organizacije koja sarađuje sa NFL-om, CFL-om, američkim koledžima i srednjim školama, kao i sa većinom profesionalnih i poluprofesionalnih timova širom sveta. Izmereni podaci i snimci igrača biće uvršćeni u bazu podataka. Ona je na raspolaganju svim organizacijama sa kojima ALL22 Global Scouting Network sarađuje. Svi dobijeni podaci sa merenja biće zvanično verifikovani i priznati od strane ALL22 i svih organizacija sa kojima direktno sarađuju što je posebno bitno za timove, srednje škole i koledže u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi igrač iz Srbije koji je preko All22 Global Scouting Networka otišao u Ameriku je reprezentativac Dušan Novaković. On je postigao izuzetne rezultate i oduševio profesionalne skaute na prvom ALL22 Balkan Combine kampu. Zatim je krajem decembra prošle godine dobio zvaničan poziv da učestvuje na Athletes In Action 2022 ProDay Training kampu u Americi. Novaković se još uvek nalazi u Americi, gde vredno trenira sa odličnim stručnjacima kako bi doveo svoju igru na najviši mogući nivo.

tryout-americki-fudbal-2022
Foto: ALL22 Global Scouting Network Facebook Page

 

Kotizacija za učešće na ovogodišenjem combine-u je 25 evra.

Prijavu na “ALL22 Combine” možete poslati na email adresa: [email protected]

Od opreme potrebno je da svaki prijavljeni igrač ponese kopačke i kacigu, a za svaki slučaj i ped.

Kategorije u kojima će biti izvršena merenja (osim redovnih provera visine, težine, raspona ruku) su:

  • 10, 20 i 40 yard dash
  • Bench press 102,5kg (samo za starije od 18 godine)
  • Skok u vis
  • Skok u dalj
  • Short shuttle
  • L Drill

Tačan raspored, kao i lokacija tryout-a i combine-a biće naknadno objavljena.