Velika nagrada Japana prekinuta je odmah u prvom krugu posle incidenta u kojem je Karlos Sainc izleteo sa staze, srećom bez posledica. Pjer Gasli je velikom brzinom, pri jako lošoj vidiljivosti, gotovo udario u traktor.

Udes vozača Ferarija bio je posledica jake kiše i mokre staze. Posle incidenta sa Saincom, organizatori su izvezli „sejfti kar“ da bi zatim pokazali i crvenu zastavu. Poslali su vozače i bolide u boks.

Međutim, u tim trenicima se dogodio neverovatan propust – organizatori su na stazu poslali traktor da skloni Saincov uništen Ferari. Japanci su požurili jer nisu svi na vreme stigli do boksa. Pjer Gasli je velikom brzinom, pri jako lošoj vidiljivosti, gotovo udario u traktor.

– Ljudi, šta je ovo, šta se događa? Mogao sam da poginem – besneo je Gasli.

Iz vladajućeg tela Formule 1 su objavili saopštenje u kojem su naveli da je bezbednosno vozilo izašlo na stazu i trka je neutralisana.

– Bolid sa brojem 10 je zadobio oštećenja i otišao je u boks tokom perioda bezbednosnog vozila. Vozio je brzo da bi sustigao ostale. Kako su se uslovi pogoršavali, crvena zastavica je pokazana pre nego što je bolid sa brojem 10 prošao pored mesta incidenta koji se desio u prethodnom krugu.