Srpski košarkaš Nikola Jović još uvek nije debitovao u NBA ligi za svoj Majami. Ipak, uspeo je da dobije suspenziju zbog „neadekvatnog ponašanja“ na meču protiv Toronto Raptorsa.

Naime, u noći između subote i nedelje, košarkaši Majami Hita upisali su pobedu na svom terenu protiv Toronto Raptorsa 112:109. Sam duel obeležila je tuča Kejleba Martina i Kristijana Koloka.

Početkom treće deonice došlo je do fizičkog obračuna između Kejleba Martina i Kristijana Koloka. Posle jedno promašenog šuta, Koloko je uhvatio loptu u napadu. Sudije su pokazale da je napravio faul u napadu. Zatim, košarkaš je ustao, došlo je od čarki pa su obojica ueteli u publiku i tuča se nastavila.

Jokić na putu ka „večnoj listi“ NBA

Igrači oba tima, sudije, kao i igrači sa klupe odmah su uleteli kako bi razdvojili zavađene strane. Sve to sa klupe gledao je i srpski košarkaš Nikola Jović koji je odmah skočio sa klupe i posmatrao dešavanja na terenu.

Upravo ga je taj postupak koštao i suspenzije, jer je napustio prostor predviđen za igrače koji sede na klupi, a liga je reagovala i kaznila ga suspenzijom od jednog meč, i to protiv Toronta na gostovanju.

Kada je reč o učesnicima tuče, Martin je takođe suspendovan jednom utakmicom neigranja, kao i sa 15.000 dolara, dok je Koloko kažnjen sa 15.000 dolara.