Sreća nije nešto po čemu će četa Dejana Stankovića pamtiti dvomeč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Crvena zvezda je večeras pokušala da uz podršku navijača anulira prednost Makabija iz prvog meča. Izabranici Dejana Stankovića su na krilima preko 50 hiljada gromoglasnih „Delija“, krenuli u odlučujuću bitku za plasman u Ligu šampiona. Međutim, želja igrača i nesebična podrška sa tribina nisu bili dovoljni da se savlada poslednja prepreka zvana Makabi.

Šampion Srbije je izuzetno borbeno ušao u meč i na vreme stekao prednost od dva gola razlike. U finišu prvog poluvremena, delovalo je da stvari idu u pravom smeru po crveno-bele. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, usledio je hladan tuš. Nakon odbranjenog penala Zvezdinog kapitena Milana Borjana, greška na sredini terena do tada besprekornog Kange i jeftino primljen gol sa velike udaljenosti. Gol je postigao Sandgren, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 2:1 za Crvenu zvezdu.

Na početku drugog poluvremena Crvena zvezda je igrala dosta opreznije. Makabi je u tom periodu, zadavao dosta problema iz tranzicije Zvezdinoj odbrani. Pokušao je Dejan Stanković izmenom u 53. minutu meča i uvođenjem Kingsa Kangve da oživi igru veznog reda. Međutim, nepovezanost i statičnost sa početka drugog poluvremena i dalje su bili prisutni. Istina, i pored takve igre u drugom poluvremenu, uspela je Zvezda da stvori par izglednih prilika, ali nedovoljno da zatrese mrežu Džoša Koena.

Nažalost, kao i u finišu prvog poluvremena, totalnu dekoncentraciju igrača Crvene Zvezde koristi Makabi, te drugim pogotkom u finišu meča overava plasman u Ligu šampiona.

Zvezdi nakon ovog dvomeča ostaje žal za Ligom šampiona, ali i borba u drugom po kvalitetu klupskom evropskom takmičenju – Ligi evrope. Sreća, biće to šesta godina za redom u kojoj će Crvena zvezda igrati grupnu fazu jednog od najelitnih evropskih takmičenja.