Fudbaler Crvene zvezde Stefan Mitrović (20) izjavio je da je ponosan zbog poziva u A reprezentaciju Srbije. Istakao je da mu je ovo najlepši dan u životu. Kažu da je Srbija morala za njega da se „bori“ sa Kanadom.

Mitrović se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za mečeve Lige nacija protiv Švedske u Beogradu 24. septembra i Norveške 27. septembra u Oslu. Spomenu je i šta se desilo sa Kanadom.

– Presrećan sam, jer je poziv u reprezentaciju Srbije ostvarenje dečačkog sna. Ovo je za mene jedan od najlepših dana u životu, uz onaj kada sam potpisao za Crvenu zvezdu. Hvala i upravi kluba koja mi je posvetila puno vremena, razgovarajući sa mnom. Savetovala me da prihvatim poziv Srbije, iako sam imao i opciju da igram za Kanadu. Izuzetno sam ponosan što sam na spisku, kao i što je tu Eraković, saigrač iz kluba, prijatelj i neko ko me je dočekao i u mladoj reprezentaciji, i u Zvezdi. Sada će to učiniti u A timu – izjavio je Mitrović za zvanični sajt Crvene zvezde.

Mladi krilni fudbaler dodao je da se nada da će dobiti minute na terenu na mečevima protiv Švedske i Norveške.

– Nemam strah, mislim da su to uvideli i navijači Crvene zvezde. S obzirom da sam se brzo adaptirao u ekipu i verujem da će takav slučaj biti i sa reprezentacijom. Daću sve od sebe da se izborim za debi, a za mene je ovo veliki podstrek i motiv da nastavim dalje da radim i da se dokazujem – poručio je Mitrović koji je odigrao pet utakmica i postigao dva gola za mladu reprezentaciju Srbije.