Jedna reprezentacija mogla bi da bude izbačena sa Svetskog prvenstva. Stigli su novi dokazi protiv reprezentacije Ekvadora i njihovog reprezentativca Bajrona Kastilja. Sada je otvorena mogućnost za izbacivanje sa SP.

Prethodno se Fudbalski savez Čilea žalio kod FIFA da bi trebalo izbaciti Ekvador sa Mundijala. Razlog tome je što njihovom fudbaleru Bajronu Kastilju falsifikovan rodni list, odnosno da nije rođen u Ekvadoru. Rođen je tri godine ranije u Kolumbiji, međutim to je nakon dugačke sage odbačeno, ali se Čileanci ne predaju.

Tako su sada „isplivali“ novi dokazi koji ne idu na ruku Ekvadoru. Tako će ponovo zaljubljenici u fudbal u ovoj zemlji strepeti od sankcija.

Britanski list „Dejli Mejl“ došao je do dokumenata i audio snimaka iz 2018. godine u kojima je Bajron Kastiljo priznao da je krivotvorio dokumente u dogovoru sa čelnikom Fudbalskog saveza Ekvadora.

Potvrđuje se da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a ne 1998. godine u Ekvadoru. U čitavom procesu „menjanja biografije“ mu je pomogao i Marko Zambrano, uticanji ekvadorski preduzetnik i vlasnik jednog fudbalskog kluba.

Na snimku se čuje kako Bajron Kastiljo potvrđuje da mu Marko Zambrano pomaže oko papira, tako da ostaje sada da se vidi da li će se FIFA umešati ili će potpuno ignorisati nove dokaze.

Inače, prva sumnja u njegov identitet pojavila se 2015. godine kada je iz ekvadorskog Emeleka prelazio u Norteameriku, inače klub Marka Zambrana, da bi taj klub bio suspendovan kada su „uhvaćeni u prevari“ sa ispravama. Tako se i sada sprema izbacivanje reprezentacije sa takmičenja.