Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Ðerona izjavio je, uoči meča drugog kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke, da veruje da će se njegov tim sa gostovanja u Prešovu vratiti sa dva boda.

Srbija je u prvom kolu savladala Finsku u Novom Sadu sa 34:24. Slovačka je poražena od Norveške sa 38:26.

Odbojkašice Srbije ponovo prvakinje sveta

– Znamo da će meč sa Slovačkom u nedelju biti potpuno drugačiji od utakmice sa Finskom. Kao što smo imali priliku da vidimo, Slovačka je u pojedinim momentima pružala zaista dobru igru protiv Norveške. Imaju veliki broj novih igrača, novog selektora. Predstoji im i prvi meč u ovom kvalifikacionom ciklusu na domaćem terenu. Siguran sam da će Slovačka ući energično u meč. Ali nakon priprema i trenažnog procesa u Staroj Pazovi i truda koji su momci pokazali svih ovih dana, putujemo na duel sa Slovačkom puni samopouzdanja. Utakmica neceh biti laka. Nadam se da se iz Slovačke vraćamo sa nova dva osvojena boda – izjavio je Ðerona.

Reprezentativac Srbije Vanja Ilić očekuje jak otpor domaćina, ali veruje u trijumf.

– Čeka nas jedna sigurno ne tako laka utakmica. Slovačka je promenila dosta igrača u odnosu na naš poslednji susret. Odmah nakon utakmice sa Finskom smo počeli da se spremamo za njih i kao što sam već više puta rekao – spremamo našu igru. Osvrćemo se isključivo na nas i ako radimo ono što se traži od nas i ako pružimo svoj maksimum, mislim da ne bi trebalo da imamo problema. Idemo oprezno i sa poštovanjem prema ekipi Slovačke, ali uz veliki rad koji smo uložili u pripremu utakmice, mislim da neće biti velikih problema – rekao je Ilić, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od 10. do 28. januara 2024. godine.

Plasman će izboriti po dve najbolje plasirane ekipe iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje rangirane trećeplasirane selekcije.