Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena, a zlatnim slovima ispisivao je istoriju teniskog sporta. Ipak, 2003. godine, kada je imao 16 godina, malo ko je verovao da će Novak dostići visine koje na kraju jeste.

Na internetu se pojavio davno zaboravljeni intervju koji datira iz 22. jula 2003. godine. U njemu je, tada 16-godišnji Novak, govorio za Sportsku galaksiju.

Tada je zakoračio po prvi put Đoković u profesionalne vode, te osvojio jedan fjučers u Beogradu, dok je u drugom poražen u polufinalu od neimenovanog Bugarina:

– Ja sam najmlađi osvajač ovog turnira u istoriji Srbije i Crne Gore, sa 16 godina sam osvojio taj profesionalni turnir. Prezadovoljan sam igrom i tim uspehom jer je to zaista veliki uspeh. Juče sam izgubio polufinale na istom takvom turniru, od Bugarina, u Beogradu. Predstoje mi još dva takva turnira – govorio je tada Novak.

Đoković je osvajanjem prvog fjučersa stigao do 16 bodova i 710. mesta na ATP listi. Te iste 2003. godine, Rodžer Federer je osvojio prvi Vimbldon.

Govorio je u tom intervjuu Novak i o Jeleni Genčić, Nikoli Piliću, juniorskim danima, ali i finansijskim problemima kojih se dotakao i njegov otac Srđan.