Reprezentativac Malija i prvotimac turskog Giresunspora velika je želja kluba iz Humske. Hamidu Traore (25), velika želja je Partizana u toku letnjeg prelaznog roka, saznaje Telegraf.

On je igrač koji bi u ovom momentu, po karakteristikama, odgovarao crno-belima. Radi se o snažnom fudbaleru, koji se jednako dobro snalazi i kao defanzivni vezni. Narodski rečeno – razbijač koji se sjajno kreće u oba smera.

Odlikuju ga osećaj za prostor, pas igru, pojavljivanje iz drugog plana, ali iznad svega defanzivne karakteristike, čitanje igre, snaga „na lopti“ i kvarenje igre protivnika. Traore je stasao u ekipi sa Malija pod nazivom Klub Olimpik. Tu je prošao mlađe selekcije, potom i postao prvotimac, a onda su ga zapazili Turci.

Prvo Elazigspor, gde se zadržao dve sezone, potom Karabuk, zatim Adanu Demispor u kojem je proveo tri sezone.Od prošlog leta je član pomenutog Giresunspora, koji je sada voljan da ga proda Partizanu. Dolazak Traorea u Humsku bi u značajnoj meri doprineo kvalitetu Partizanovog tima.