Odbojkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Ukrajine sa 3:0 u setovima u prvom kolu prvenstva sveta!

Srbija je bolje ušla u meč, ali se u drugoj polovini Ukrajina vratila, pa čak i prešla u vođstvo. Imali su i nekoliko set lopti i upravo se u tim trenucima dešavaju i presudini događaji.

Odbojkaši više nego spremni

Prekretnica je bio konflikt između Vasila Tupčija i Uroša Kovačevića pri rezultatu 24:22, kada je Ukrajinac bez ikakvog razloga razmenio nekoliko reči sa srpskim primačem servisa. Kovačević mu je uzvratio na drugoj set lopti tako što ga je izblokirao, a Tupči je koštao svoju reprezentaciju treće set lopte poslavši loptu u mrežu.

U nastavku je Dušan Petković na servis, korektor koji je na spisku zamenio Dražena Luburića, sjajno je to uradio i poremetio prijem Ukrajine što je kasnije dovelo i do poena, gde su briljirali odbojkaši naši.

Druga dva seta su za Srbiju bila na daleko višem nivou u odnosu na prvi u kojem su se naši odbojkaši u pojedinim trenucima mučili.

Briljirao je Marko Podraščanin koji je već u tim trenucima imao četiri as-servisa i predvodio je „orlove“.

Čak šest set lopti je imala selekcija Srbije i naposletku koristi treću

Nešto više nervoze je doneo finiš trećeg seta kada je Srbija prokockala prednost i pustila Ukrajince da izjednače na 17:17. Tu na scenu stupa Uroš Kovačević, koji je i pri kraju drugog imao par poena veoma bitnih.

Primač servisa je pokazao da je najbolji igrač ove selekcije, a i da se ne libi od upotrebe lucidnih poteza čak i u presudnim trenucima. Dignuta mu je lopta na smeč, formirao se dvojni blok očekujući snažan udar, a srpski primač servisa je samo ovlaš odigrao prstima i na taj način stigao do poena i Srbiju do dva poena razlike u finišu trećeg seta.

Usledio je blok Srećka Lisinca i neuhvatljiv zaostatak za Ukrajince koji igraju na ovom prvenstvu zbog suspenzije ruske selekcije.

Srbija će se nadati da će moći do sve tri pobede u grupi i set količnika 9:0 kako bi zauzeli treće mesto u nokaut faze uza povlašćenih domaćina Slovenije i Poljske,

Naredna prepreka je Portoriko i taj meč se igra u ponedeljak u Katovicama.

SRBIJA-UKRAJINA 3:0 (28:26, 25:21, 25:20)

Treći set:

23:19 – Sjajni Srećko Lisinac, Srbija na pragu pobede!

15:12 – Ne posustaju „Orlovi“ i dalje drže prednost u ovom setu

9:6 – Nastavlja Srbija

3:3 – Atanasijević sjajnim smečom donosi Srbiji još jedan poen

Drugi set: 

25:21 – Bravo momci! Srbija maestralnom igrom dolazi i do drugog seta! Naši odbojkaši su na korak od prve pobede na šampionatu sveta.

20:15 – Kakva bomba Nikolića, „Orlovi“ održavaju veliku prednost

15:13 – Nije uspeo Nikola Kovačević da izblokira Ukrajince

11:8 – Kakav lud poen! Gotovo dobijen poen su imali Ukrajinci da smanje na -1, ali onda magiju na terenu izvodi sjajni Podraščanin i dobija ovaj poen

6:3 – Majstorija Podraščanina, njegov sedmi poen na meču, a treći as koji je zabeležio. Sjajno je skratio servis u protivničko polje

3:2 – Sva tri poena za Srbiju u drugom delu igre postigao je Marko Podraščanin

Prvi set: 

28:26 – Tri set lopte nisu iskoristili Ukrajinci, ali jeste Srbija svoju drugu za vođstvo od 1:0 u setovima

24:24 – Spasla je Srbija dve set lopte!

22:20 – Odbojkaši Srbije su u velikom problemu u prvom setu! Vezali su Ukrajinci dva poena, pa je to ponovo primoralo selektora „Orlova“ da zatraži tajm-aut!

19:19 – Smečuje Marko Ivović, pa je sada rezultat ponovo poravnat

16:16 – Vodi se egal bitka! Srbija je silovito krenula da bi se Ukrajinci polako vraćali u ovaj prvi set. Za sada je borba daleko neizvesnija, tajm-aut Igora Kolakovića.

12:9 – Vraća se Ukrajina u meč, samo je -3

7:2 – Servis bomba Marka Podraščanina, pa je selektor Ukrajinaca primoran da zatraži tajm-aut (8:2)

2:0 – Vezuje na startu meča Aleksandar Atanasijević dva poena .

19.45 – Dobro veče i dobrodošli na meč prvog kola Svetskog prvenstva u odbojci. Odbojkaši Srbije protivnik je Ukrajina. Uz alo.rs pratite iz minuta u minuta tekstualni prenos meča, koji je igra u poljskim Katovicama.