Nikola Milutinov (27) se posle tri godine vratio u reprezentaciju. Poslednji put igrao je za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Kini posle čega su ga povrede odaljile od parketa.

Sada je ponovo tu, od prvog dana priprema je na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću i sprema se za najvažnije mečeve. Prvo duele sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa onda za Eurobasket.

Milutinov je rekao da se oseća odlično i da je zdravstveno sve kako treba. Kaže da je veoma srećan što je deo selekcije Srbije i što je u prilici da igra sa ovim momcima i da radi sa članovima stručnog štaba.

– Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde – počeo je Milutinov.