Meč sezone je pred izabranicima Dejana Stankovića. Crvena zvezda će u revanš meču plej-ofa pokušati da stigne do Lige šampiona.

Crvenu zvezdu očekuje jako težak zadatak. Imali su crveno-beli vremena da se spreme za revanš. Za razliku od prvog meča u Haifi, Dejan Stanković će verovatno revanš meč početi sa izmenjenim veznim redom. Očekuje se da će prednost u ovom duelu dobiti Sanogo u odnosu na ofanzivnijeg Kangvu.

Otkad je Dejan Stanković došao za trenera Crvene zvezde u decembru 2019. godine, svedoci smo konstantnog pomeranja lestvice. Osvojila se dugo čekana „dupla kruna“, potom i odbranila, bilo je evropskih proleća, prvih mesta u grupi u Ligi Evrope, utakmica u martu posle tri decenije, ali je samo jedno falilo – Liga šampiona. Uspela je Zvezda u tom pokušaju dva puta u ovom veku, večeras se nadamo i trećoj sreći.

Očigledno je, da je previše ofanzivan pristup otvorio prostora za česte tranzicije Makabija. Ulazak Seku Sanoga doneo je boljitak u tom segmentu igre. Zbog toga se očekuje da pomalo zapostavljeni vezista iz uvodnih mečeva sezone dobije prednost u odnosu na Kingsa Kangvu od prvog minuta.

Što se tiče ostalih pozicija u timu, tu ne bi trebalo da bude promena. Tako da, uz ovu rokadu na sredini terena, očekujemo da će Zvezda meč da započne u ustaljenom sastavu.

Duel će početi u 21 čas. Karte su u potpunosti rasprodate. Tako da, nema sumnje da nas očekuje spektakularna atmosfera. Crvena zvezda će uz podršku navijača i dozu sreće pokušati da se probije do elite.