Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je danas bolid „Red Bula“ ulicama Beograda. To je prvi put posle 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je „najbrži cirkus“ stigao u glavni grad Srbije.

Kultard, koji je tokom karijere zabeležio 13 pobeda. On je 2001. godine bio vicešampion sveta. Vozio je, po kiši, uz glasnu podrsaku velikog broja posetilaca. Njegova trasa je bila Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad u spektaklu „Red Bull Show Run“.

Na taj način Beograd je stao uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.

Kultard je vozio bolid RB7. U njemu je Nemac Sebastijan Fetel 2011. godine osvojio titulu u šampionatu Formule 1, a koji na kraju sezone završava karijeru.

Vožnja bolida Formule 1 bila je samo deo bogatog današnjeg programa. Nemačka ekipa „Red Bull Drift Brothers“ priredila je drift šou. Motociklistička uloga pripala je Litvancu Arunasu Gibiježi – specijalisti za „stunt ride“, Ginisovom rekorderu u vožnji na zadnjem točku bez ruku. Sve je pratio muzički program za koji su bili zaduženi Dejan Petrović Bend i Tijana Bogićević.