Srbija će na Evropsko prvenstvo otići bez kapitena Miloša Teodosića. Teodosić je precrtan sa spiska za predstojeće obaveze nacionalnog tima od strane selektora „orlova“ Svetislava Pešića. 

Kako se navodi, Pešić se odlučio na iznenađujući odluku i da se u ranoj fazi priprema zahvali Milošu Teodosiću. To je prvi put u njegovoj karijeri da je precrtan sa spiska reprezentacije, nakon 15 godina u A timu.

Teodosić nije nastupao na prvenstvima Evrope 2013. i 2017. godine zbog povreda. Iz istog razloga je izostao i sa poslednjeg Mundobasketa u Kini 2019. godine. Ipak, uvek je bio na raspolaganju selektorima, kada god bi bio zdrav. Neretko je ostajao uz tim i kada su ga povrede mučile.

Nije nikakva tajna da je Teodosić imao veliku važnost unutar svlačionice Srbije. Međutim, kako sada stvari stoje, „orlovi“ će nastaviti bez njega. Srbiju krajem avgusta očekuju dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, kao i Eurobasket od 1. do 18. septembra.

Teodosić je u reprezentaciji Srbije osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2009, Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine. Debi na velikim takmičenjima imao je sada već davne 2007. godine na Eurobasketu, ali posle 15 godina, čini se da će to takmičenje propustiti zbog odluke selektora.