Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je da igra njegovog tima na meču sa Nemačkom ohrabruje uoči Svetskog prvenstva u Kataru, prenose britanski mediji.

Engleska i Nemačka odigrale su sinoć bez pobednika, 3:3 u meču poslednjeg, šestog kola A Divizije Lige nacija. Engleska je osvojila poslednje mesto u grupi sa tri boda zbog čega je ispala u Diviziju B Lige nacija.

– Mnogo, mnogo bolje izdanje nego u prethodnim utakmicama. Bilo je i ovog puta svega, dosta grešaka, ali i sjajnih golova. Zaista smo dobro odigrali period posle dva primljena gola, uspeli da se vratimo u meč i potpuno ga okrenemo, ali onda je usledila još jedna greška. Međutim, ono što je najvažnije je da smo pokazali mentalitet i borbeni duh tima. Nismo pobedili, ali možemo da budemo ponosni na ono što smo uradili i to ohrabruje pred SP – rekao je Kejn.

On je na ovom meču postigao jedan gol. Kejnu je to 51. pogodak u dresu nacionalnog tima.

– Naravno, bilo je lepo postići gol na Vembliju. Dosuđena su dva penala i to je pritisak koji nosi jedan ovakav meč. Šteta što nismo uspeli da pobedimo, ali nastavljamo dalje. Ponosan sam na momke i sada nam predstoji napornih šest nedelja pre nego što se spremimo za Mundijal – dodao je Kejn.

SP će biti održano u Kataru od 20. novembra do 18. decembra. Engleska će biti u grupi sa Iranom, SAD i Velsom.