U Rači je odigran, kažu upućeni, najjači turnir u malom fudbalu u Šumadiji i, svakako, među prva tri u Srbiji. Nagradni fond bio je 700.000 dinara, od čega je 500.000 pripalo pobedniku i to SN Jokić, piše Alo.

Ekipa za koju su igrali Marko Roksić, Stefan Stefanović, Srđan Stojković i Aleksandar Radovanović, članovi Paleža iz Obrenovog, novajlije u našeg elitnom takmičenju u futsalu, zatim Žarko Matić, Dušan Stamenković, Stefan Živanović, Željko Grujičić i Igor Aranitović iz zrenjaninskog SAS, Luka Vučićević i Dejan Veličković iz beogradskog Studenta, Milan Ilić, koji je u prošloj sezoni igrao veliki fudbal za Vršac, kao i Nikola Ristovski (trenutno bez kluba), pobedila je na turniru pod imenom SN Jokić. U finalu je savladala (3:1) tim Peki Miraševac. Njih je predvodio iskusni Stefan Tufegdžić, fudbaler Šumadinca iz Natalinaca, a činili su ga igrači s područja opštine Topola.

– U seniorskoj konkurenciji učestvovale su 32 ekipe. Igrali su gotovo svi aktuelni i više nekadašnjih reprezentativaca Srbije u futsalu, kao i mnogi igrači prvoligaških i drugoligaških ekipa u fudbalu na „petoparcu“. U organizaciji nam je pomogao Futsal savez Srbije. Mi smo se potrudili da za svaku ekipu obezbedimo sponzora – objašnjava Miloš Nikolić, direktor Turističke organizacije u Rači, koja je organizovala turnir.

U ekipama su bili i Nikola Matijević, Kristijan Vasić, Andreja Stojčevski, Nikola Tanasković i Lazar Marinković iz kragujevačkog Ekonomca, Strahinja Petrov iz Real Rijetija (Italija). Najpoznatiji je bio reprezentativac Jovan Lazarević, nekadašnji član Ekonomca, ruskog Tjumenja, a sada španskog Valdepenjasa. Ipak, Lazarevićeva ekipa je poklekla u polufinalu. Pobedio je Peki Miraševac, na penale. Međutim, tim Joce Lazarevića je osvojio treće mesto pobedom (4:1) protiv KMF Karađorđe iz Rače.

Svakodnevno je prisustvovalo oko hiljadu gledalaca, nekad i više, a igrano je i u konkurenciji petlića, pionira i kadeta.

Iz stana igrao za Barselonu

Uz Jovana Lazarevića, najinteresantniji učesnik bio je Marko Roksić, golman pobedničke ekipe. Osim što brani za Palež, prvoligaški tim u futsalu, on je jedan od najboljih igrača e-fudbala u Evropi. Član je Barselone, koja je osvojila peto mesto u internacionalnoj ligi. Interesantno je da je sve mečeve, zbog korone, igrao od kuće, a nada se da će uskoro učestvovati na turnirima u inostranstvu od kojih posebno očekuje onaj koji bi trebalo 13. novembra da odigra na Baliju.