Konačno smo imali priliku da gledamo neke nove Orlove u zvaničnom meču. Iako naša reprezentacija nije stigla do pobede protiv Slovenije, dosta stvari je bilo pozitivno. U Stožicama smo mogli da vidimo i jedno novo lice u stručnom štabu Srbije za koga kažu da ga je Nikola Jokić doveo.

Radi se o kondicionom treneru Denver Nagetsa, Brazilcu Felipeu Ajhenbergeru, koji je navodno već neko vreme u taboru Orlova, gde će ostati još nekoliko dana, ali ne i sve vreme.

Felipe je bio deo delegacije Denvera koja je u maju ove godine došla u Sombor da Nikoli uruči MVP nagradu. Sada je u taboru reprezentacije kao pridruženi član, sa zadatkom da radi posebno sa Nikolom i brine o njegovom fizičkom stanju i kondiciji. Već protiv Slovenije moglo se videti da je Jokićeva sprema na zavidnom nivou. Jokić iza sebe ima tešku sezonu, pa i to treba uzeti u obzir. Sigurno udela u tome ima i njegov kondicioni trening. Očekivano je i da Denver ne prepusti ništa slučaju i Jokiću omogući najkvalitetniji mogući trening i dok je sa reprezentacijom.