Poslednje informacije koje dolaze iz Australije, nimalo nisu optimistične po najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Kažu da postoji dokaz da neće igrati na Australijan Openu.

Đoković je ove godine deportovan iz Australije i ima zabranu ulaska u tu zemlju do 2025. godine. Postoji šansa, da nova Vlada u toj zemlji promeni odluku, ali u ovom trenutku to deluje malo verovatno.

– Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije – rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Na društvenim mrežama organizatori prvog grend slema su objavili najavu Australijan opena i ni na jednoj slici se ne nalazi Novak Đoković. Zato se dovodi u pitanje da li će srpski teniser uopšte igrati na turniru.

To su mnogi protumačili kao definitivni dokaz da Srbin ni 2023. godine neće učestvovati na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta.