Iskusni stručnjak Vlade Đurović predvideo je krah Srbije na Evropskom prvenstvu.

Upozoravao je Đurović da ćemo biti u problemu kada naletimo na jačeg rivala. Na kraju smo ispali od Italije. Iskusni stručnjak je tokom takmičenja u grupi uočio probleme.

– Bilo je na ivici panike. Jaramaz teško može sa Ristićem, Kuridžom, Davidovcem, a Gudurić nešto da kreira… On bi i mogao kada bi pored njega bio Bogdanović, ili Bjelica, ovako sam ne može da kreira, on je šutirao iz panike, ništa nije pogodio tri-četiri puta, ništa nije iskreirao. Micić čim je ušao, odmah je asistirao Ristiću koji horogom pogađa. To Jaramaz ne može da izvede. Zato se pribojavam jačih utakmica kada Micić i Jokić ne budu u igri. Da je tu Teodosić, sasvim bi druga priča bila – govorio je iskusni trener.

Upozoravao je da ćemo protiv ozbiljnijeg protivnika biti u velikom problemu kada u igri ne budu Nikola Jokić i Vasilije Micić. Rekao je i da protiv slabijih rivala imamo ogromne padove kada centar Denvera ode na klupu.

Đurović jeste izneo mračne prognoze i na kraju se ispostavilo da je pogodio. Mnogi su mu zamerali oštre komentare, ipak, Srbija je završila nastup na EP kako je završila.

Ostaje da se vidi kakvi su dalji koraci, a najavljeno je skoro obraćanje selektora Pešića.