Upravni odbor Srpske Asocijacije Američkog fudbala doneo je odluku o izboru selektora i glavnog trenera reprezentacije. Selektor i glavni trener koji će voditi srpski nacionalni tim na predstojećem Prvenstvu Evrope je Bret Morgan. On ima 17 godina trenerskog iskustva u šest različitih zemalja, uključujući srednjoškolske, NCAA i CFL nivoe.

Glavni cilj mu je da Srbija bude najbolji tim u Evropi. Vremenske okvire kada će Srbija to postići neće postavljati, ali to je cilj ka kojem ćemo svi sada težiti.

Svoju trenersku karijeru u Evropi započinje 2016. godine sa Koč Remsima u Turskoj. Posle Remsa nastavio je sa svojim radom u Evropi trenirajući u Finskoj (Vasa Roials) i u Italiji (Firenze Guelfi).

Zajedno sa svojim iskustvom u CFL skautingu, Morgan je započeo sopstvenu skauting mrežu, All 22. Mreža planira da evropski skauting uskladi sa onim u Severnoj Americi.

U ovom sportu Bret Morgan može da se pohvali da je uradio mnogo. Koliko je uspešnosti imao najbolje govore imena kvoterbekova koji su prošli kroz njegovu školu. On može da se pohvali da je bio mentor Džonu Volfordu, Dru Tejtu, Timu Dženkinsu…

Morgan je prvi put došao u Srbiju u septembru 2021. sa globalnom skauting organizacijom All22 i kako kaže zaista je uživao u tom iskustvu.

– U Srbiji ima odličnih sportista koji vole čvrst, fizički fudbal. I divim se čvrstini i ljubaznosti ljudi, ovde sam se zaista osećao kao kod kuće. – na početku je rekao Morgan.

Prvi korak kao selektora reprezentacije je već napravio, a ono što je odmah uradio je bilo uspostavljanje departmenta za analizu igrača i za analizu video materijala.

– Ono što sam odmah uradio je uspostavljanje departmenta za analizu igrača i za analizu video materijala. Važno je da svi srpski igrači znaju da se sada procenjuju na svakoj utakmici, a sve što rade na terenu i van njega mi dokumentujemo i pratimo. Nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju, a ta prilika treba da bude stvar zasluge, a ne politike. Tako da sam prvo želeo da ponovo uspostavim vrednost i čast svake pozicije u našem timu, i sada smo u tom procesu. Glavnu reč kod konačnog izbora ću imati ja kao trener koji nije povezan ni sa jednim timom, tako da se u našem procesu može izgraditi poverenje – istako je Morgan.