Nekadašnji fudbaler Partizana i Vojvodine Bojan Matić novi je napadač Napretka, saopštio je superligaš iz Kruševca.

Kako se navodi, 30-godišnji fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor i nosiće dres sa brojem 18.

Fudbalom je počeo da se bavi u Novom Bečeju u mlađim kategorijama lokalnog Jedinstva. Tada je debitovao za prvi tim 2008. godine sa svega 16 godina. U leto 2013. godine prešao je u Sentu gde se zadržao dve sezone. Potom je otišao u Zemun gde se zadržao jednu polusezonu da bi potom prešao u Loznicu gde je takođe proveo samo pola godine.

U leto 2016. godine stigao je u šabačku Mačvu gde je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Šapčana u Superligu Srbije da bi i u najvišem rangu takmičenja nastavio da postiže golove što mu je u leto 2018. godine obezbedilo potpisivanje jednoipogodišnjeg ugovora sa južnokorejskim prvoligašem Seulom.

Bojan Matić se nakon samo šest meseci vratio u srpski fudbal potpisavši dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom. I pored dobrih igara i produžetka ugovora do juna 2021. godine, Matić je 24. januara 2020. godine napustio Vojvodinu i potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Partizanom zaduživši crno–beli dres sa brojem 91. U Partizanu je bio do 7. oktobra 2020. kada je prosleđen na pozajmicu u Atromitos do kraja 2020/21. sezone.

U julu 2021. je raskinuo ugovor sa Partizanom i potpisao za Pahtakor iz Uzbekistana. U januaru 2022. se vratio u Vojvodinu, potpisavši dvogodišnji ugovor sa klubom.