Italijanski list „Tutosport“ objavio je spisak od 20 fudbalera, koji su ušli u finalnu listu kandidata za nagradu „Golden boy“ (zlatni dečak). Dodeljuje se najboljem mladom fudbaleru sveta.

Na spisku se nalaze igrači Borusije iz Dortmunda Karim Adejemi i Džud Belingem, zatim Ansu Fati, Gavi i Pedri iz Barselone, Rajan Gravenberh, Džamal Musijala i Matijs Tel iz Bajerna, Antonio Silva iz Benfike, Eduardo Kamavinga iz Reala, Fabio Karvaljo iz Liverpula, Vilfrid Gnonto iz Lidsa, Joško Gvardiol iz Lajpciga, Fabio Mireti iz Juventusa, Niko iz Valensije, Nunjo Mendeš iz Pari Sen Žermena, Ðorđo Skalvini iz Atalante, Benjamin Seško iz Salcburga, Destini Udogi iz Udinezea i Nikola Zalevski iz Rome.

Barselona hoće da raskine ugovor sa Pikeom

Nagrada „zlatni dečak“ se dodeljuje igračima ispod 21 godine. Ovo priznanje dodeljuje se od 2003. godine, a prvi dobitnik bio je Holanđanin Rafael van der Vart.

Osvajali su ga između ostalih Lionel Mesi, Vejn Runi, Serhio Aguero, Sesk Fabregas. Tu su se našli i Mario Baloteli, Pol Pogba, Isko, Kilijan Mbape, Erling Haland…