U Beogradu na Adi ciganliji u nedelju, 18. septembra biće održan triatlon pod nazivom „11TriBelgrade“. To je ujedno i šampionat Srbije u poludistanci.

Triatlon se sastoji se iz tri dela. To su: 1.9 km plivanja na Adi ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u četiri kruga i 21.1 km trčanja. Trka će okupiti oko 500 učesnika.

– Ovo je treća trka ove godine koju organizuje sportsko udruženje „11Tri“. Sve trke su bile Prvenstva Srbije. Ova trka je zaštitni znak našeg udruženja, festival sporta i predstavljanja triatlona u Srbiji. Imaćemo preko 200 takmičara iz 17 zemalja sveta, a pored individualni takmičara imamo i 17 štafeta. Triatlon je najbrže rastući sport na svetu. Jedini je u poslednjih deset godina koji je povećao broj disciplina na Olimpijskim igrama. Trku organizuje sportsko udruženje „11tri“ u saradnji sa Triatlon savezom Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu i sekretarijata za sport Grada Beograda. Ove godine smo uspeli dobiti status PTO, kao jedna od trka koja je kvalitetna, pruža dobru uslugu takmičarima i ima potencijal da preraste u mnogo veću, sa brojem takmičara u jednom danu od preko 1000 – objasnio je tehnički direktor trke „11TriBelgrade“ Ivan Buđa, prenosi udruženje „11Tri“.

Najbolji srpski triatlonac Ognjen Stojanović izjavio je da jedva čeka 18. septembar.

– Ovo je završni deo takmičarske sezone, većini je forma veoma visoka. Naporan je sport, ali uživam u ovom što radim. Dugo se bavim triatlonom, 11 puta sam pobedio na Balkanskom prvenstvu, sledi mi sada za vikend 12. prilika na prvenstvu koje će biti održano u Zagrebu. Ovo mi je prva sezona u dugom triatlonu, do prošle godine sam bio u olimpijskom sa željom da odem u Tokio i malo mi je nedostajalo. Trka na Adi koju organizuje „11tri“ je posebno značajna za mene i daću sve od sebe da je završim trijumfalno. U triatlonu sam od 2005. i retko se dešava da na domaćem terenu u Srbiji imam priliku da se takmičim na međunarodnoj trci ovakvog ranga, spremiću se veoma dobro i jedva čekam 18. septembar – poručio je Ognjen Stojanović.